Efter kontroversen – Cissé målskytt

Publicerad 2013-07-31

Papiss Cissé såg ut att lämna Newcastle United.

Men i går var han tillbaka – med besked.

Det tog inte ens 20 minuter för stjärnan att hitta rätt i 2–0-segern mot St Mirren.

Anfallaren Papiss Cissé har tränat själv efter att ha varit missnöjd med klubbens tröjsponsor.

Hans ilska mot Newcastles sponsor Wonga, som lånar ut pengar med hög ränta, var stor.

Det stred mot islam, spelarens religion, och han vägrade att representera klubben med företagets logga på tröjan. Forwarden tränade för sig själv under en period – innan en överenskommelse mellan alla parter slogs fast, vilket betydde att Cissé åter spelade med laget.

Nätade direkt

Med drygt två veckor kvar till Premier League-premiären spelar Alan Pardew ihop sitt lag, som så här långt är utan nyförvärv. I träningsmatchen mot skotska St Mirren tog Newcastle tidigt grepp om händelserna och snart var dagens första boll i nät – genom Papiss Cissé. Forwarden skruvade in bollen snyggt från straffområdets utkant.

Mathieu Debuchy satte 2–0 kort därefter, vilket även visade sig bli dagens sista mål.

Newcastle inleder Premier League-säsongen borta mot Manchester City 19 augusti.