Dubbla domarskandaler

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-08-28

Örebro kunde ha haft en 3–0-ledning efter tjugo minuter

Örebro tog en tidig ledning mot Helsingborg efter en grov målvaktstavla av Pär Hansson.

Därefter kunde de ha gjort både 2–0 och 3–0 den efterföljande kvarten men domare Markus Strömbergsson blåste av för offside, två gånger, och båda gångerna väldigt tveksamma.

– Det är olyckligt, säger TV4-experten Pontus Kåmark.

Magnus Wikström gav Örebro ledningen efter fem minuter när Pär Hansson tappade ut bollen efter en hörna.

Fyra minuter senare satte Roni Porokara bollen men väldigt sent lyftes offsideflaggan.

Paulinho stod nämligen i straffområdet men bollen gick mellan hans ben och förvirringen blev stor och målet dömdes bort.

– Det är ett misstag. Det skulle ha stått 2–0 nu, säger TV4:s Pontus Kåmark efter domslutet.

Bara tio minuter senare hade serieldarna Helsingborg domarteamet på sin sida igen.

”Klart det inte är offside”

Alejandro Bedoya satte bollen efter ett inlägg från Roni Porokara som Strömbergsson ansåg vara offside.

– Det är spelare som kommer bakom bollen. Det är klart det inte är offside. Fast det är en svårare situation än den första, säger Kåmark.

Både Örebro-spelare och publiken blev helt rasande och stämningen på Behrn Arena var inte på topp efter den första halvtimmen.

Örebro-offensiven fortsatte hela halvleken och efter 33 minuter gjorde Bedoya mål igen – den gången riktigt bortdömt.

Det skulle bli 2–0 också, på det fjärde försöket. Porokara slog inlägget snett inåt bakåt där Magnus Kihlberg avslutade i den 35:e minuten.

Till slut vann Örebro med 3–0.