Stockholm/Halmstad. Samuel Gustafsson, 19, fick chansen från start mot Halmstad.

Talangen tackade och gjorde två mål när Häcken vann med 4-1.

– Jag har tränat och gnuggat extra, säger han till Sportbladet.

Tvillingbrorsan Simon Gustafsson, 19, är en av allvenskans hetaste talanger.

Under torsdagen visade Samuel att han också har en hel del fina kvalitéer när Simon inledde på bänken. Redan efter fem minuter slog Samuel Gustafsson till och dunkade in 1-0.

Med en halvtimme spelad var det dags igen.

En mycket snabb och effektiv Häckenkontring resulterade i att 19-åringen kunde knorra in bollen i bortre krysset.

– Jag har tränat extra på just den typen av avslut med vår fystränare Pontus Ekblom. Det blev helt perfekt, säger han.

”Som det bör vara”

Det var Häckenlöftets tredje allsvenska mål i sin tredje start.

Samtliga mål har kommit mot just HBK på Örjans vall.

Frustrerande att inte får chansen från start?

– Det är som det bör vara, alla som är utanför laget vill spela mer och vill spela från start. Man vill få belöning och chansen för det slit man lägger ned.

Men du startar nästa match?

– Det vette fan, säger Gustafsson och skrattar.

– Det som talar för mig är att vi har många matcher just nu.

I andra halvlek ökade sedan Nasiru Mohammed på ledningen två gånger om, bland annat med en läcker chip.  Halmstad kunde reducera genom Simon Silverholt på hörna men anstormningen uteblev från HBK.

Anfallaren Carlos Strandberg, som omgärdats av flyttrykten till Borussia Dortmund, var tillbaka i Göteborgslaget och fick hoppa med 20 minuter kvar.