Quaresma utbytt

Nej, det blev ingen rolig debut för Ricardo Quaresma i Chelsea.

Han lämnade planen mållös och det gjorde resten Chelsea-spelarna också.

Efter 0–0 hemma mot Hull buades laget ut av hemmapubliken.

Det hade kunnat bli succé för Ricardo Quaresma, precis som i debuten för Inter. Men den här gången smet bollen utanför stolpen. I den 20 minuten kom chansen till vänster i Hulls straffområde. Portugisen vände bort sin försvarare och försökte skruva in bollen vid den bortre stolpen utan någon lycka. Det var bara en av många missade chanser för Chelsea den här lördagseftermiddagen. Ett tag bombarderades Hull-försvaret, men gästerna hade också sina chanser. Det bästa läget kom kanske i den 67 minuten.

Kalou närmast

Geovanni fick fram bollen till Dean Marney som i helt fritt läge skruvade bollen utanför samma stolpe som Quaresma 40 minuter tidigare. Då hade den debuterande Quaresma precis lämnat planen. Chelsea jagade vidare och Salomon Kalou kom närmast ett segermål när han trixade sig in i straffområdet, men skottet blev för löst. Chelsea tvingades således lämna planen med bara en poäng och under burop från den krävande publiken. Det resultatet innebär inte bara att de vice mästarna tappar mark i ligatoppen.

Villa förbi

Aston Villa vann nämligen borta mot Blackburn med 2–0 efter en stabil insats. James Milner inledde målskyttet med en vacker fullträff efter 27 minuters spel. Gabriel Agbonlahor säkrade sedan definitivt de tre poängen när han på övertid kämpade in 2–0. Därmed gick Aston Villa förbi Chelsea i tabellen och är ny trea.