Publicerad 2016-08-13

Tottenham lyckades rädda ligapremiären till 1–1.

Efter att bortalaget Everton fått en drömstart.

Trots massivt tryck i slutet, blev resultatet oavgjort.

Tottenham avslutade förra säsongen på sämsta sätt med förlust 1–5 mot Newcastle vilket ledde till att ärkerivalen Arsenal kunde gå förbi i tabellen. Den nya säsongen började med en drömstart för motståndarlaget Everton.

Mardrömsstart för Tottenham

Redan i matchminut fem kunde Ross Barkley sätta 1–0 på en frispark, som såg ut att styras, men som gick direkt in i mål efter en svår studs, som lurade Tottenhams målvakt Hugo Lloris. Efter det fick matchen ordentlig fart. Tio minuter in i andra halvleken kom kvitteringen. Erik Lamela nickade in ett fint inlägg efter bristfällig markering.

Londonlaget över mer och mer, och hade flera vassa lägen att ta ledningen.

– I andra halvlek var vi mycket bättre, vi förtjänade att vinna, säger Tottenhams Victor Wanyama till Viasat.

Dramatiskt i slutet

Med tio minuter kvar av matchen fick nyförvärvet Vincent Jansen läge efter kaos i straffområdet. Även Christian Eriksen kunde avgöra på frispark i drömläge. Men det lilla sista fanns inte och matchen slutade 1–1

I dagens tidiga match som kickade igång hela säsongen förlorade regerande mästarna Leicester mot krislaget Hull 1–2. I dagens sista match möter Manchester City Sunderland.