Burnley bjöd upp till dans i den första halvleken.

Sedan plockade Manchester City fram det tunga artilleriet.

City vann till slut med 4–1 och är därmed vidare i FA-cupen.

Sean Dyche har hyllats stort för sitt arbete i Burnley. Med all rätt, efter halva säsongen ligger klubben fortfarande på en stabil sjundeplats i Premier League.

I sextondelsfinalen av FA-cupen drog man ingen drömlott. Pep Guardiolas Manchester City tog emot laget på Etihad under lördagen.

Det började riktigt bra för Burnley. I den 25:e minuten överlistade Ashley Barnes målvakten Claudio Bravo och sköt in ledningsmålet. Därefter såg det ut precis som det ofta gör när City spelar: överväldigande bollinnehav samtidigt som bortalaget försökte täppa till bakåt.

Punkterade matchen

I den andra halvleken steppade City till slut upp och visade varför man för tillfället nämns bland de bästa lagen i Europa. Sergio Agüero slog först in en briljant frisparksvariant som överraskade Burnley-försvaret totalt. Den påminde onekligen om Sveriges variant i VM 1994 då Tomas Brolin stod som målskytt. Kort därefter stod Ilkay Gündogan för en sanslös klack fram till Agüero som även rullade in 2–1.

Med tjugo minuter kvar stod David Silva för ett läckert förarbete innan Leroy Sané slog in 3–1 bakom Nick Pope. Det stannade inte där, målvakten överlistades ännu en gång av Sané med tio minuter kvar, vilket slutade med att Bernardo Silva sköt in slutresultatet 4–1.

Coventry skrällde

Chelsea, med en B-betonad startuppställning, fick bara 0–0 borta mot Norwich och tvingas därmed till omspel.

Ett annat lag från högstaligan, Stoke, åkte på förlust mot Coventry. Jordan Willis gav League-Two-klubben ledningen efter 24 spelade minuter. Charlie Adam kvitterade visserligen, men det var hemmalaget som fick sista ordet när Jack Grimmer satte slutresultatet 2–1. Därmed är Premier League-laget utslaget.