Hallenius hjälte när Hammarby tog första segern

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-20

”Det var mycket krig”

Han var nära att ge Hammarby segern i premiären.

Men i debuten på Söderstadion blev Linus Hallenius matchhjälte när han sänkte sin gamla klubb.

– Det är underbart att vi tar tre poäng, det är då det betyder något att göra mål, säger anfallaren.

Han gjorde 2-1-målet och såg ut att bli matchvinnare i premiären. Men Ängelholm kom tillbaka och vann med 3-2.

I hemmapremiären på Söderstadion mot sitt gamla lag fick Hallenis bli hjälte.

Flilip Bergman, som inte gjort mål sedan 1997, gav Hammarby ledningen på hörna i den första halvleken.

Minuter senare var det Hellenius tur.

21-åringen, som spelade i just Gif Sundsvall förra året, sprang ifrån hela försvaret, vände bort en back och satte iskallt 2-0.

– Det var helt underbart, säger Hallenius till TV4 Sport.

Två röda kort i slutet

Daniel Sliper reducerade sedan för Sundsvall innan den första halvleken var slut.

Den andra halvleken var grinig och Mauro Saex Jarpa och Ari Skúlason fick rött kort efter en situation i slutet av matchen.

Sundsvalls bästa kvitteringschans kom på övertid när Hannes Siguardsson gick på skott, men stolpen räddade tre poäng för Hammarby.

Och Linus Hallenius fick bli matchhjälte i hemmadebuten.

– Det var mycket krig. I andra halvleken var det bara att hålla poängen. Nu ska vi köra på och komma in i det här stimmet då man bara vinner och vinner, säger han.