Dortmund höll ut – besegrade Hannover

Publicerad 2013-10-19

Tätt i toppen av Bundesliga när favoriterna vann

Borussia Dortmund fick en straff efter fyra minuter som Marco Reus förvaltade till 1-0.

Resultatet stod sig matchen ut och tabelltoppen i Bundesliga är svettigt jämn.

Efter två veckors landslagsuppehåll var det äntligen dags för ligafotboll igen. I går tog Bayer Leverkusen över serieledningen i Bundesliga efter Stefan Kießlings icke-mål, matchen mot TSG Hoffenheim slutade 2-1.

I dag tog Borussia Dortmund emot Hannover 96 samtidigt som Bayern München välkomnade FSV Mainz 05 till Allianz Arena.

Stora skadeproblem

Borussia Dortmunds tränare, Jürgen Klopp, hade brottats med stora skadeproblem under landslagsuppehållet men Nuri Sahin, Marco Reus och Sven Bender kom trots allt till spel från start. Och tur var väl det.

Efter bara fyra minuter revs den vikarierande vänsterbacken, Eric Durm, ner och domaren pekade på straffpunkten. Lagets naturlige straffskytt tog hand om bollen och Marco Reus placerade in 1-0 till höger om Ron-Robert Zieler.

Matchen fortsatte i ett rasande tempo och Hannover lyckades skapa flertalet farliga lägen, men även hemmalaget Dortmund spelade till sig fina chanser. Bortalaget tog över matcher mer och mer i andra halvlek, samtidigt som Jürgen Klopps lag slappnade av något.

Det blev dock inga fler mål och de gul-svarta kunde fira trepoängaren inför mer än 80 000 åskådare på Westfalenstadion.

Bayern stora vinnaren

Bayern München blev dock omgångens vinnare efter segern mot FSV Mainz 05. Hemmalaget hamnade i underläge precis före halvtid efter Shawn Parkers chockerande mål.

Pep Guardiola reagerade på samma sätt som Joachim Löw och gav Mario Götze chansen i andra halvlek.

Hans inhopp förändrade allt.

Efter bara sju spelade minuter hade Arjen Robben och Thomas Müller vänt matchen till 2-1. Mario Mandzukic gjorde 3-1 och Thomas Müller rullade in en straff till 4-1.

Därmed leder Bayern München Bundesliga med 23 poäng efter nio matcher. Borussia Dortmund och Bayer Leverkusen delar på andraplatsen med 22 inspelade poäng vardera.

Omgångens största utropstecken sattes i Bremen där hemmalaget Werder Bremen spelade 0-0 mot SC Freiburg. Det var den första mållösa matchen i Bundesliga på 175 dagar.