Milan kryssade utan Balotelli

Uppdaterad 2018-08-10 | Publicerad 2013-09-25

Roma ensam serieledare

Utan sin stora stjärna Mario Balotelli fick Milan det tufft mot Bologna men på övertid kunde laget kvittera och få med sig en poäng. Roma däremot fortsätter sitt segertåg och tog i kväll sin sjätte raka vinst medan Napoli överraskande tappade poäng mot tabelljumbon.

Efter att ha fått Mario Balotelli avstängd i tre matcher tvingades Milan klara sig utan sin största stjärna i kvällens match mot Bologna. Milan började bra och tog ledningen genom Andrea Poli efter tolv minuter. Bolognas Diego Laxalt kunde dock kvittera innan halvtid och i början av den andra halvleken gjorde samme Laxalt 2-1.

Uppförsbacken blev ännu brantare för Milan när Bologna utökade sin ledning till 3-1 med 30 minuter kvar att spela. Milan gav sig dock inte. Med en minut kvar på klockan kunde Robinho reducera och på övertid kvitterade Ignazio Abate. Tungt för Mikael Antonsson som spelade hela matchen för Bologna.

Roma fortsatt obesegrade

De regerande mästarna Juventus fick slita för sin seger borta mot Chievo. Ett Chievo som tog ledningen men efter mål från Fabio Quagliarella och ett självmål från Chievo var matchen vänd. I och med segern hakar Juventus på i toppen av tabellen.

Ett annat lag som har inlett säsongen bra är Roma. Stärkt av sin derbyvinst mot Lazio kunde laget i kväll ta sin femte raka vinst i ligan. Det dröjde dock till den 65:e minuten innan nollan borta mot Sampdoria spräcktes. Med två minuter kvar av matchen kunde sedan nyförvärvet Gervinho göra sitt första mål i ligan på passning från Fransesco Totti.

Roma är nu ensam serieledare efter att Napoli något överraskande tappade poäng hemma mot nykomlingen Sassuolo. Starkt av Sassuolo som senast förlorade med 7-0 mot Inter men nu tog sina första poäng.

Målrik match i Parma

Kvällens mest målrika match var den mellan Parma och Atalanta. Parma gick upp i ledning med 4-1 men Atalanta gjorde match av det hela och med elva minuter kvar av matchen kunde man reducera till 4-3. Trots en man mindre kunde dock Parma freda sig och ta tre poäng.

I kvällens övriga matcher spelade Albin Ekdal och hans Cagliari 1-1 borta mot Livorno. Torino-Verona slutade 2-2 och Lazio kunde vinna med 3-1 hemma mot Catania.