Costa målskytt igen

Publicerad 2014-08-23

Stjärnförvärvet återigen bakom Chelseas vinst

Chelseas nyförvärv fortsätter att leverera.

Diego Costa blev återigen målskytt och Thibaut Courtois stod för flera kvalificerade räddningar när Chelsea vann mot Leicester i säsongens första match på Stamford Bridge.

José Mourinho och Roman Abramovichs nyförvärv fortsätter att visa upp sig i Premier League.

I förra matchen stänkte Diego Costa dit ett mål i vinsten mot Burnley – i dag mot Leicester var det dags igen.

Ivanovic assisterade

Costa kunde stöta in 1-0 i den 63:e minuten efter att Branislav Ivanovic vänt bort två spelare i straffområdet.

Dessförinnan hade målvakten och nyförvärvet Thibaut Courtois, som för andra ligamatchen i rad petar Petr Cech, stått för flera fina räddningar. Bland annat tog han ett hårt distansskott från Leicesters Riyad Mahrez och var säkerheten själv när David Nugent blev frispelad, och lyckades styra ut bollen till hörna.

Fábregas nära mål

Även Cesc Fábregas, tidigare i Arsenal och Barcelona, hade en bra dag på jobbet. Spanjoren stod för två assist i förra matchen och i dag var han riktigt nära att sätta 2-0, men Leicesters Kasper Schmeichel storspelade i målet och lyckades styra bollen över mål med en enhandsräddning.

I matchens 77:e minut fastställde Eden Hazard Chelseas andra vinst för säsongen, när han distinkt placerade in 2-0 efter att ha dribblat både en och två av Leicesters försvarare.

Det blev även ett kärt återseende för publiken på Stamford Bridge, när Didier Drogba, 36, hoppade in med tio minuter kvar av matchen.