Kamperna mellan IFK Göteborg och Kalmar är alltid prestigeladdade.

Men Tobias Hysén var inte nervös.

Med en delikat lobb avgjorde han matchen.

IFK Göteborg

IFK Göteborg slog Kalmar med 2-1. Det blåvita kollektivet hade stor del i segern, men det är lättare att plocka ut en matchhjälte:

Efter 57 minuter slog Stefan Selakovic ett hårt inlägg till Tobias Hysén som turligt nickvallade in 1-0 via Kalmarbacken Marcus Lindbergs axel. Tio minuter senare visade Hysén enorm kyla.

Fantastisk chipp

Till synes ensam fick han bollen i vänsterhörnet av straffområdet. I stället för att dribbla eller gå på skott kollade han bort mot Petter Wastå, såg att Kalmarmålvakten var en meter ute – och chippade utsökt i bortre målgaveln.

– Man kommer ofta i det läget och skjuter och tänker efteråt "jag borde ha chippat, det funkar ju alltid". Och det gjorde det ju, säger han til PPV.

Tavla i försvaret

2-0 stod sig inte, för efter en Waståutspark sjabblade IFK-försvaret och Ragnar Sigurdsson nickade förbi sin egen målvakt till Abiola Dauda som petade in reduceringen.

Men segern var odiskutabel och efter åtta minuters stopptid var IFk Göteborg segrare och uppe på allsvenskans andraplats.