Kalmar hittade tillbaka till
spelet som gav SM-guld

Lagom till semestern visade Kalmar varför laget är regerande svenska mästare.

2–0-vinsten hemma mot Helsingborg var vårens bästa match av Kalmar som sprudlade av spelglädje.

En av de gladaste var hemmaspelaren David Elm. Anfallaren var tillbaka i startelvan efter en tids sjukdom och låg bakom 1–0-målet i den 33:e minuten. Med ett vänsterinlägg hittade han Daniel Sobralense som enkelt kunde nicka in ledningsbollen utan chans för Pär Hansson i Helsingborgsmålet.

Elm-mål på frispark

Första halvleken var chansrik och båda lagen satsade framåt. Bästa Helsingborgschans hade Henrik Larsson men Petter Wastå kunde avvärja friläget. Det inte backlinjen lyckades avvärja kunde en arbetsvillig Henrik Rydström städa undan.

Den andra halvleken innehöll ännu fler målchanser, och redan i den 49:e minuten gjorde landslagsmannen Rasmus Elm 2–0 på en frispark som tog i muren. Rasmus Elm var den andra halvlekens stora dominant och kanske spelade han in sig som startman i kvalmatchen mot Danmark på lördag.

Helsingborg klättrade inte

Både Kalmar och Helsingborg hade flera bra lägen att utöka målskörden men konstigt nog blev det inga fler mål i matchen. Gästande Helsingborg missade därmed möjligheten att gå upp som tvåa inför sommaruppehållet. Kalmar hade nog gärna fortsatt några omgångar till då man äntligen visade mästarklass igen.