Uppdaterad 2016-05-03 | Publicerad 2016-04-16

Bayern München kopplade i kväll ett ännu starkare grepp om Bundesliga-titeln.

Schalke 04 fick se sig besegrade med 3-0.

Robert Lewandowski blev tvåmålsskytt.

Pep Guardiola vill avsluta sin session i Tyskland med att ta hem den eftertraktade trippeln. Bundesliga, Tyska cupen och Champions league. Nu är de ett steg närmare genom tre poäng mot Schalke 04. Matchen slutade 3-0 efter mål av Robert Lewandowski och Arturo Vidal.

Händelsefattig första halvlek

Schalke gick ut med en tydlig matchplan för att stoppa Bayern Münchens offensiv. Med en fembackslinje och en tydlig defensiv taktik lyckades de hålla nollan i första halvlek. Bayern München hade svårt att komma igenom Schalkes täta defensiv och det blev mycket sidledspassningar istället för heta målchanser. Halvlekens bästa chans kom i matchminut 29, då Robert Lewandowski hade en nick som räddades ut till hörna av Ralf Fahrmann.

Lågt tempo med högt bollinnehav för Bayern München utan några riktiga målchanser kan sammanfatta de första 45 minuterna. Schalke hade kontringslägen då hemmalaget låg högt med laget så som det brukar se ut. Kontringarna ledde dock inte till några hetare målchanser.

Dubbla nickmål av Lewandowski

Det var ett piggare Bayern München som kom ut till andra halvlek. Det var nästan mer chanser de första fem minuterna i andra än under hela första. Arturo Vidal hade ett skott tätt utanför i matchminut 52. Schalke orkade inte bibehålla det spel de hade i första. I den 54e minuten kom tillslut 1-0 målet för Bayern München genom Robert Lewandowski. En snygg nedtagning på bröstet och sen ett lågt placerat skott efter att Arturo Vidal nickat ner ett inlägg.

Även 2-0 målet stod Lewandowski för och det var återigen på nick, efter ett fint inlägg av Marco Rafinha. Det var ett helt annat hemmalag de sista 45 minuterna, som ville spela ut. Det blev även 3-0, den här gången fick Arturo Vidal göra det, efter ett fint förarbete av inbytte Franck Ribéry som gav Vidal i stort sett öppet mål.

Semifinal på tisdag

Schalke ligger fyra poäng efter Hertha Berlin som har fjärdeplatsen och sista platsen till Europa nästa säsong. Bayern München har nu tio poängs försprång på Borussia Dortmund med en match mer spelad. Dortmund har fortfarande en teoretisk chans på ligasegern. De spelar imorgon mot Hamburger SV.

På tisdag den 19/4 spelar Bayern München mot Werner Bremen i Tyska cupens ena semifinal. I Champions league-semifinalen möter de Atletico Madrid den 27/4.