Chelsea vidare till semi – trots ett dråpligt självmål

Publicerad 2024-03-17

Chelsea är klart för semifinal i FA-cupen efter 4–2 mot Leicester.

Men mittbacken Axel Disasi bjöd in Leicester i matchen efter ett otroligt självmål.

Till slut kunde Chelsea avgöra med två mål (!) på tilläggstid.

De tog inte ens en kvart innan Chelsea spräckte målnollan på Stamford Bridge. Marc Cucurella var på rätt plats vid rätt tillfälle och satte 1–0 i öppen kasse. Drygt tio minuter senare fick Raheem Sterling bollen i straffområdet, blev fälld och fick straff.

Fram klev samme Sterling men Jakub Stolarczyk i gästernas mål stod i vägen.

Men precis innan halvtidsvilan kom tvåan. Formstarke Cole Palmer med ett kyligt avslut.

Cole Palmer låg bakom Chelseas avancemang.

Otroligt självmål

Tidigt i den andra halvleken bjöds Leicester in i matchen efter ett dråpligt självmål. Axel Disasi skulle spela hem till målvakt Robert Sanchez men mittbacken stod för en otrolig felträff och bollen flög rakt in i målet.

Mer skulle komma. I 63:e minuten fick Leicesters Stephy Mavididi bollen utanför straffområdet och fick till en drömträff till 2–2.

Med dryga 20 kvar kom Nicolas Jackson fri, gästernas Callum Doyle drog omkull honom och fick syna det röda efter en VAR-check.

Avgjorde på tilläggstid

Hemmalaget med en man mer, öste på och i 92:a (!) minuten fick man till slut utdelning. Cole Palmer klackade fram till inbytte Carney Chukwuemeka som sköt in 3–2 och skickade sitt Chelsea till semifinal.

En annan avbytare, Noni Madueke fastställde slutresultatet till 4–2 i 98:e.

I semifinalen ställs Chelsea mot Manchester City.

Chukwuemeka sköt 3–2 till Chelsea.