Hammarby vidare till semifinal i svenska cupen

Hammarby är klart för semifinal i svenska cupen.

Hemma på Kanalplan besegrades Eskilstuna med 5–0.

Efter två raka 4–0-segrar i gruppspelet var Hammarby på jakt efter en säkrad semifinalplats. Så blev också fallet.

Hemmamatchen mot Eskilstuna var i princip över efter första halvlek.

Eva Nyström inledde målskyttet efter dryga kvarten när hon, efter en hörna, petade in en retur. Bara fem minuter senare kunde Sara Kanutte Fornes stöta in 2–0, också det efter en hörna.

”Perfekt” gruppspel

Sara Kanutte Fornes, nyförvärvet från Rosenborg, gjorde också 3–0 i början på andra halvlek. Hammarby vann till sist med 5–0 efter mål av Ellen Gibson och Maika Hamano.

– Jag tycker att vi skapar många målchanser. Sen borde vi kanske trycka dit några till men jag tycker att vi kontrollerar matchen på ett bra sätt, säger Ellen Gibson i C More.

Hammarby är nu vidare till semifinal efter tre raka segrar och målskillnaden 13–0, något som kan beskrivas som ett ”perfekt” gruppspel.

Storsegern innebär att Hammarby ser ut att bli en av de bästa gruppettorna vilket skulle innebära hemmafördel i semifinal.

Semifinalerna lottas på måndag klockan 11.00 och spelas nästa helg.