Manchester United vidare i FA-cupen – utan Rashford

Publicerad 2024-01-28

Manchester United slog med nöd och näppe ut League 2-laget Newport i FA-cupen.

Man gjorde det utan Marcus Rashford som saknades efter dubbla nattklubbsbesök i veckan.

– Det är en intern fråga, säger tränaren Erik ten Hag.

I höstas var Marcus Rashford på nattklubb efter förlusten mot Derby County och sågades av tränaren. I veckan har han varit i blåsväder igen efter dubbla nattklubbsbesök, den senare i Belfast bara timmar innan träning i Manchester. En träning som han sedan sjukanmält sig till.

När laget till FA-cupmatchen mot Newport County presenterades saknades Rashford – som istället blev kvar på Uniteds träningsanläggning.

– Låt oss säga att det är en intern fråga, jag kommer att hantera det, kommenterade ten Hag till BBC om varför den engelske yttermittfältaren saknades.

Ikonen Alan Shearer uttryckte sedan sin oro kring händelsen:

– Han kan inte fortsätta så här, han kan inte slösa bort sin talang för det är inte rätt, säger Shearer.

Newport hämtade upp underläge

Väl på planen hade United tillräckligt med stjärnor för att tidigt gå ifrån till 2–0-ledning mot League 2-laget. Bruno Fernandes inledde målskyttet redan efter sju minuter och 18-årige talangen Kobbie Mainoo utökade kort därefter.

Men innan paus reducerade Bryn Morris för fjärdedivisionslaget och bara minuter in i andra halvleken petade den tidigare bonden Will Evans in kvitteringen inför en exalterad hemmapublik.

Men i 68:e minuten återtog United ledningen till 3–2, när Anthony var först på en stolpretur från Luke Shaws distansskott. Newport tryckte på under tilläggstiden med istället kunde Rasmus Höjlund stänga matchen med 4–2-målet i 94:e.

I nästa omgång möter Manchester United vinnaren mellan Bristol City och Nottingham Forest.

Bilder som uppges visa Marcus Rashford på nattklubb.