Avslöjar: AIK förlänger med Goitom

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Han öste in mål under hösten.

Nu belönas Henok Goitom.

Sportbladet kan avslöja att lagkaptenen får ett nytt kontrakt med AIK.

Våren var knackig med få mål. Dessutom bänkades Henok Goitom av Rikard Norling under de inledande omgångarna av serien. Fram till slutet av september var han bara noterad för tre fullträffar i allsvenskan, även om han hade hållit en hög i nivå i själva spelet ute på planen.

Exploderade målmässigt

Sedan exploderade Goitom målmässigt. Under allsvenskans sista omgångar höll sig veteranen längre fram i banan, tog sig in mer i straffområdet och tryckte in åtta mål på fem matcher. Efter säsongen har det spekulerats om 35-åringen, vars kontrakt med AIK går ut i vinter, skulle fortsätta som spelare även 2020 eller ta den planerade rollen som assisterande tränare.

Nu står det klart att Goitom fortsätter på planen även nästa säsong. AIK och lagkaptenen har kommit överens om ett nytt kontrakt, enligt Sportbladets uppgifter.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Goitom: ”Jag är överlycklig”

Under söndagseftermiddagen bekräftade AIK att Henok Goitom får ett nytt ettårskontrakt.

– Henoks stora betydelse för AIK är odiskutabel. I den process som nu ligger framför oss med att utveckla både spelet och spelarna så blir Henoks kompetens, erfarenhet, ambition och ledarskap viktiga ingredienser. Det känns fantastiskt att vi säkrat ännu en säsong tillsammans, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.

Även en själaglad Goitom kommenterar sitt nya avtal.

–Jag är överlycklig över att ha signat ett nytt kontrakt med AIK Fotboll. AIK och fotboll ligger mycket varmt om mitt hjärta och jag vill spela i AIK så länge som jag kan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.