Welbecks revansch - två mål på 21 minuter

Publicerad 2017-01-28

Inte en match i startelvan på 265 dagar.

Mot Southampton fick Danny Welbeck förtroendet från start för Arsenal.

Då gjorde anfallaren två mål på 21 minuter i 5–0-krossen.

2013/14 gjorde Danny Welbeck liganio mål på 25 framträdande för Manchester United. Efterföljande säsong blev det bara två matcher för United innan han såldes till Arsenal.

Där fick han mycket speltid första säsongen, men det gick trögt med målskyttet. Sedan dess har det varit tungt för Welbeck i ”Gunners”.

Svår knäskada

I maj 2016 åkte anfallaren på en jobbig knäskada. Han tvingades operera knäet och det pratades om att han skulle vara borta i nio månader.

Men i december var Welbeck tillbaka i träning och i januari har han gjort tre inhopp för Arsenal - spelat runt 20 minuter.

Mot Southampton i FA-cupen fick anfallaren starta för Arsenal. Det är första gången ha ingår i startelvan på 265 dagar. Han tackade för förtroendet genom att göra två mål på 21 minuter.

– Riktiga kvalitetsmål

Hattrick av Walcott

Innan första halvtid var över spelade Welbeck fram lagkamraten Theo Walcott till öppet mål och 3–0 var ett faktum.

Walcott fortsatte att göra mål i andra halvlek. Han ordnade både 4–0 och 5–0 - det blev alltså ett hattrick till slut. Arsenal är klart för den femte omgången av FA-cupen.

För Southampton, som ställde upp med ett svagt lag, är det färdigspelat i FA-cupen.

– Jag vet inte om vi ska kalla det b-laget eller U23-laget. Men känslan var ju att matchen var över när startelvan kom. Det var en enorm skillnad, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Laget är däremot klar för final i ligacupen – där väntar Zlatan Ibrahimovics Manchester United.