Basen: ”En dag kommer en domare bli mördad”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Domaren Mike Dean blev dödshotad efter helgens Premier Leagueomgång.

Nu tror domarbasen Paul Field på en än mer makaber utveckling.

– En dag kommer en domare bli mördad i detta land, säger han till Sky Sports.

Att en fotbollsdomare blir mördad.

Det är detta vi kan mötas av om utvecklingen fotsätter på inslagen väg, menar det engelska domarförbundets styrelseledamot Paul Fields.

Uttalandet kommer efter att domaren Mike Dean fått motta dödshot mot sig själv och sin familj på grund av hans insatser i förra veckans Premier League-omgång.

– Och det är totalt oacceptabelt. Jag har varnat fotbollsorganisationerna om detta, och jag har varnat regeringen om att detta kommer, säger Fields i en intervju med Sky Sports.

Står över helgens omgång

Hoten kom efter att Dean visat ut både Southamptons Jan Bednarek och West Hams Tomas Soucek. Båda besluten har senare överklagats, och dragits tillbaka.

Mike Dean.
Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYRÅN
Mike Dean.

Domaren har bett om att slippa döma i helgen Premier League-omgång som en konsekvens av händelserna, men dömer i FA-cupen under onsdagen.

– Han är ett offer, och han behöver se efter sin familj och såklart även sitt välmående. Fotboll speglar samhället, och vi kan inte bota alla sjukdomar genom fotboll och utbildning. Jag tror att om de avskräckande fallen hade gjorts ännu starkare hade folk stannat upp och tänkt till innan de agerat, säger Fields.

En av spelarna som Dean visade ut, Tomas Soucek, har tagit domarens parti på sociala medier.

”Jag tycker inte om att saker som händer på planen påverkar någons privatliv. Jag skickar mitt stöd till Mike Dean och hans familj. Det finns ingen plats för övergrep av något slag”, skriver han på Twitter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN