I Smålandsderbyt mot IFK Värnamo kom tredje raka hemmasegern.

– Skönt med tre poäng, säger Oliver Berg.

Att Kalmar FF skulle vara ett lag för övre halvan trodde nog de flesta inför säsongen. Men att man skulle vara endast fem poäng från serieledningen efter elva matcher trodde nog inte lika många.

PLUS: SILLY-SPECIAL: 60 min bara om Kalmar FF

Efter imponerade hemmasegrar mot Hammarby och Djurgården så kom i kväll tredje raka segern på Guldfågeln arena när man vann Smålandsderbyt mot IFK Värnamo.

KFF fick en drömstart när mittbacken Lars Saetra nådde högst på en hörna redan efter fem minuters spel och 1–0 till Henrik Rydströms lag.

– Det var en bra hörna av Simon, jag kommer upp bra och den studsar in i mål. Fint mål, säger målskytten till Discovery Plus i paus.

Under de tio första minuterna i den andra halvleken hade Kalmar tre bra chanser att utöka men samtliga skotten gick utanför målramen.

– Vi borde gjort fler mål, vi får träna på avslut i veckan, säger Oliver Berg till Discovery Plus.

Men trots alla chanser lyckades Kalmar aldrig göra några fler mål men det spelade mindre roll då man vann med 1–0. Segern innebär att man är ny femma i tabellen.

– Jag är besviken, vi ville ha med oss poäng, säger Värnamos Marcus Antonsson.