Publicerad 2023-01-21

Det blev kross i försäsongsmötet mellan Hammarby och AIK.

Matchen slutade hela 6–1 till ”Bajen”.

Nyförvärvet Maika Hamano blev tvåmålsskytt.

Ett stockholmsderby inledde säsongen för Hammarby och AIK. Och det blev en rejäl överkörning i träningsmatchen. Hemmalaget Hammarby vann med 6–1.

Det var AIK som tog ledningen efter 35 minuter genom Wilma Ljung Klingwall. Innan halvleken var slut kunde Hammarby vända till 2–1, och körde sen gasen i botten under andra halvlek.

Tre tvåmålsskyttar klev fram för de grönvita.

Både talangen Matilda Vinberg och Vilde Hasund stod för två mål, varav ett av Hasunds mål var på straff.

Nyförvärvet Maika Hamano ville inte vara sämre, och gjorde även hon två kassar. 18-årige Hamano lånades nyligen in från Chelsea för säsongen.

Under kommande säsong spelar Hammarby i damallsvenskan. AIK åkte förra säsongen ur den högsta serien, och spelar i elitettan i år.