Gör comeback i unika tävlingen

”Hoppas kunna inspirera”

Publicerad:

FOTBOLL

Armand Duplantis gör tävlingscomeback den 11 juni.

Han är klar för Bislett i Oslo, som nu döpts om till ”The Impossible Games”.

– Nu skrivs det världshistoria, säger idrottskommunalrådet Rina Mariann Hansen till VG.

Friidrotten har, precis som all annan idrott, stått på paus under den pågående coronakrisen. För Armand Duplantis blev det ett abrupt slut på en sagolik säsongsstart där han jagade världsrekord på löpande band. Sedan dess har han tvingats träna i sina föräldrars trädgård i Lafayette, Louisiana.

Men snart hettar det till på allvar igen.

Hålls utan publik

20-åringen har nämligen tackat ja till att delta i Bislett Games i Oslo den 11 juni. Galan skulle egentligen ha varit en del av Diamond League, men har på grund av coronaviruset gjorts om till en slags uppvisningstävling som ska hållas utan publik.

En rad världsstjärnor kommer att delta (däribland svenske diskusstjärnan Daniel Ståhl), men bara ett fåtal av dem kommer vara på plats i Oslo.

Duplantis är en av dem.

Möter sin idol

Han ska ställas mot sin rival tillika barndomsidol Renaud Lavillenie i en renodlad en-mot-en-duell där fransmannen tävlar i sin trädgård i Pérignat-lès-Sarliève medan Duplantis alltså hoppar i Bislett Stadion i Oslo.

Arrangörerna för galan räknar med stort intresse.

– Nu skrivs det världshistoria. Förhoppningsvis kan det här evenemanget inspirera annan idrott. Oslo och Bislett är först med att genomföra ett sådant här evenemang, säger idrottskommunalrådet Rina Mariann Hansen till VG.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.