Elfsborg krossade AIK

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-04-07

Gnaget fortfarande mållöst

2006 års guldkombattanter Elfsborg och AIK möttes på Borås Arena. Bara ett lag såg ut som en guldkandidat i den här matchen. Elfsborg vann lätt med 3–0 mot ett AIK som inte gjort mål sedan 4 september.

– Vi gör ett försök, men man kan aldrig säga att det är bra när man förlorar en match med 3–0, säger AIK:s tränare Rikard Norling till Canal Plus.

AIK Fotboll

AIK är illa ute så tidigt det är i allsvenskan. Efter två omgångar har laget bara en poäng och vad värre är, de har fortfarande inte gjort mål. Mot Elfsborg var de aldrig riktigt nära att spräcka den där nollan i den offensiva målkolumnen trots att de startade med hela fyra anfallare.

Istället var det Elfsborg som tog tag i spelet utan att för den sakens skull glänsa i spelet. Glänste gjorde dock Stefan Ishizaki och det var han som skapade chanserna för Elfsborg. När lagkamraterna inte tog vara på det som ”Ishi” skapade fick han göra det själv. På en frispark i vänsterläge slog han till lågt i det hörn som var Daniel Örlunds. AIK-målvakten såg dock bollen sent och hann aldrig med.

Dundertabbe av Örlund

Efter målet, som föll i den 38:e minuten. Fem minuter senare var matchen avgjord efter en rejäl tavla av Örlund. Nils-Eric Johansson hade god koll på en långboll som gick mot Joakim Sjöhage. Örlund lämnade dock målet för att möta bollen och rörde till det rejält för Johansson vars rensning blev usel. Sjöhage uppfattade situationen blixtsnabbt och sköt 2–0 i tomt mål.

– I första halvlek så får de in två mål som är olyckliga för oss. Matchen är ändå jämn. Vi har det som vi vill ha. Ett andramål som ser lite konstigt ut. Tungt att gå in i paus. Killarna gör ett riktigt bra försök.

"Ingen kris"

I den andra halvleken var Elfsborg klart bättre och Denni Avdic kunde göra 3–0 elva minuter efter pausen och sedan var Boråsgänget närmare 4–0 än AIK en reducering.

– Det har ju bara gått två matcher, det är ju ingen kris på något sätt. Vi har ett bra lag ändå, säger AIK:s lagkapten Daniel Tjernström till Canal Plus.

AIK har nu inte gjort mål på sex allsvenska matcher. Desto trevligare då för Elfsborg som uppträdde stabilt.

– Jag tar med mig många saker härifrån. Vi har ett väldigt bra försvarsspel, säger tränaren Magnus Haglund.