Publicerad 2011-04-23

Spanjoren hade inte nätat sedan i slutet av januari

Det var 903 minuter sedan sist.

Men äntligen fick Fernando Torres jubla – som målskytt.

I sitt 14:e framträdande för Chelsea, efter 84 minuter mot West Ham, gjorde han sitt första mål för klubben.

Hela Stamford Bridge fick glädjefnatt i 3-0-segern.

– Det var inte den start jag hade förväntat mig när jag skrev på, säger Torres.

Efter en nickduell spelade Nicolas Anelka bollen i djupled. Fernando Torres stötte till bollen en gång innan han skulle avlossa högerdojan.

Men bollen stannade upp på grund av vatten på planen och det lurade hela försvaret.

Torres kunde vända om och bredsida in 2-0 med sin vänsterfot.

– Det var inte den start jag hade förväntat mig när jag skrev på, men det är inte lätt att byta klubb i januari eller februari, säger Torres till ESPN.

– Jag jobbade på och det är tack vare mina lagkamrater jag gjorde målet. Det är mindre press på mig nu och jag kan njuta mer.

Galet på Stamford Bridge

Efter målet var det nästan som att Chelsea hade vunnit ligan.

Hemmapubliken blev helt galen av lycka, managern Carlo Ancelotti log och spelarna firade Torres mål med att lägga sig i en stor hög.

– Fansen har varit väldigt tålmodiga med mig. Jag hade mer ångest för dem än för mig själv. Förhoppningsvis är det här målet det första av många, säger Torres.

Senaste Torres gjorde mål var den 22 januari när han satte 3-0 till Liverpool mot Wolverhampton.

Dagens snyggaste mål gjorde dock Florent Malouda som dunkade upp 3-0 med ett stenhårt vänsterskott.

Essien klev av

Chelsea åkte på ett bakslag i segermatchen. Efter en knapp timme haltade Michael Essien av planen.

Han fick en smäll på knät i första halvlek och efter en ny i andra fick han ge upp.

Chelsea är sex poäng efter serieledaren Manchester United. Båda lagen har spelat 34 matcher i Premier League.