Arsenals superfiasko när Mchitarjan debuterade

Uppdaterad 2018-01-31 | Publicerad 2018-01-30

Henrich Mchitarjan fick en mardrömsstart i Arsenal.

En minut efter hans inhopp satte Swansea 2–1 – och jumbon vann till slut med 3–1.

– Vi gjorde stora misstag, säger Arsenal-tränaren Arsène Wenger.

För första gången sedan flytten från Manchester United fanns Henrich Mchitarjan med i en Arsenal-trupp under tisdagskvällen.

Men i ligamötet borta mot jumbon Swansea fick armeniern finna sig i att börja på bänken. Och när han väl kom in på planen efter en timmes spel fick han sämsta möjliga start.

Armeniern själv var visserligen inte inblandad i målet, men en minut efter hans inhopp satte Jordan Ayew 2–1 för Swansea efter en jättetavla av Petr Cech.

Tjecken fick en bakåtpass och skulle rensa, men fick en usel träff med vänstern och bollen hamnade hos Ayew.

Clucas tvåmålsskytt

Det skulle bli ännu värre för Arsenal.

När de låg på, nåja, för en kvittering stack istället hemmalaget upp och satte 3–1 i den 86:e minuten genom Sam Clucas, hans andra mål för kvällen.

– Vi var väldigt svaga defensivt och gjorde stora misstag. Swansea var skarpa, disciplinerade och hungriga. Tyvärr var vi inte tillräckligt bra, säger Arsène Wenger efter matchen.

Det var annars Arsenal som tog ledningen i första halvlek sedan Nacho Monreal stött in bollen från nära håll, hans fjärde mål för säsongen efter att han bara noterats för ett mål under sina fem säsonger dessförinnan.

Clucas kvitterade bara minuten efter Monreals mål.

Girouds sista match?

En kvart från slutet byttes Olivier Giroud in för Arsenal i vad som kan ha varit hans sista minuter för klubben.

Den franske anfallaren uppges lämna för Chelsea innan transferfönstret stänger sent i morgon kväll samtidigt som Pierre-Emerick Aubameyang väntas ansluta till Arsenal från Borussia Dortmund.

Swansea går i och med segern upp på en 17:e plats, men med en match mer spelad än resten av bottenlagen. Arsenal är sexa, numera åtta poäng bakom fyran Liverpool som innehar sista Champions League-platsen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se