Chelsea vidare i FA-cupen efter straffar

Publicerad 2018-01-17

Chelsea är vidare i FA-cupen – men det satt hårt inne.

Norwich kvitterade i den 94:e minuten och tog matchen till förlängning.

Efter en mållös sådan vann Chelsea efter straffar.

Chelsea fick något överraskande bara 0–0 borta mot Norwich i den tredje omgången av FA-cupen förra helgen.

I kvällens omspel på Stamford Bridge lös målen också länge med sin frånvaro.

En mållös första halvlek följdes av tio nya i andra halvlek innan Michy Batshuayi äntligen fick hål på Angus Gunn i Norwich-målet.

Kvitterade i 94:e

Den belgiske anfallaren, som inte fått alltför mycket speltid den här säsongen, höll sig framme på Kenedys låga inlägg och styrde upp 1–0 i nättaket från nära håll.

Målet som ut att ta Chelsea vidare.

Men då, i den 94:e övertidsminuten, nickade Jamal Lewis in 1–1 för Norwich och tog matchen till förlängning.

Straffavgörande

Där lyckades inget av lagen avgöra. Chelsea fick dessutom både Pedro och Alvaro Morata utvisade i slutet av förlängningen efter dubbla gula kort.

Matchen fick till slut avgöras från elva meter.

Och där drog Chelsea det längsta stråt. Londonlaget satte alla sin fem straffar medan Norwich bommade en.

I nästa omgång väntar nu Newcastle på hemmaplan.