Alm: ”Elfsborg kan tända segercigarrerna”

Samtidigt gjorde Elfsborg ett guldryck och har två poäng tillgodo på Malmö FF inför sista omgången.

Enligt AIK–tränaren Andreas Alm är det redan klart.

– Elfsborg kan tända segercigarrerna i kväll, säger Alm till Sportbladet.

Andreas Alm.

Matchen mellan Häcken och AIK var direkt avgörande för toppstriden.

Häckens offensiva lusta visste inga gränser när man i slutet av andra halvlek skapade chans på chans för att avgöra matchen vid ställningen 1-1. Men storspel från Ivan Turina i AIK-målet stoppade det.

Innan dess hade Helgi Danielsson kvitterat Oscar Lewickis ledningsmål i första halvlekens sista minut.

Williams offside – eller?

Lite mer än halvvägs in i andra halvlek slog till slut Häckens Dioh Williams in bollen bakom Turina till stort jubel – men domaren blåste av för offside.

Reprisen visade att det var ett tveksamt och svårt beslut. Matchen slutade 1-1 och Häcken är nu helt borta från guldstriden.

– Med tanke på det vi gör idag ska vi vara kvar, säger en besviken Peter Gerhardsson till C More.

Samtidigt spelade Malmö FF 1–1 mot Örebro och tidigare i kväll hade Elfsborg besegrat Mjällby med 3–2.

”Det är redan klart”

Det gör att Boråslaget har två poäng tillgodo inför sista omgången. Enligt AIK:s tränare Andreas Alm har Elfsborg redan vunnit guldet.

– Det är redan klart, Elfsborg kan tända segercigarrerna i kväll, de har ju råd att förlora på söndag, säger Alm, vars AIK ställs mot MFF på Råsunda på söndag.

– Jag tror ju stenhårt på oss och vi vinner. Då behöver de inte ens vinna sin match. De kan tända segercigarrerna i kväll.

”Lita på att de tappar”

För Häcken innebär oavgjort att de fortfarande har den åtråvärda tredjeplatsen, som innebär europaspel nästa säsong, i egen hand.

Precis framför jagande AIK.

Peter Gerhardssons Häcken tar sig till Sundsvall i den sista omgången, medan Andreas Alms AIK tar emot Malmö i den sista allsvenska matchen på Råsunda.

– Nu får vi lita på att de tappar lite. Vinner man inte ska man klandra sig själv, konstaterade Alm till C More.