Zlatan blev mållös – hyllad av publiken

Uppdaterad 2016-08-04 | Publicerad 2016-08-03

Spelade 65 minuter i 0-0 matchen mot Everton

Manchester Uniteds möte med Everton slutade 0-0 – och Zlatan Ibrahimovic fick gå av mållös men hyllades av fansen i sin hemmapremiär.

Efter matchen valde svensken att i sin tur hylla anfallskollegan Wayne Rooney.

– Jag sade för flera år sedan att den perfekta anfallspartnern är Wayne Rooney, säger Zlatan till Manchester Uniteds tv-kanal enligt TT.

Rooney och Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic fanns med från start när José Mourinho mönstrade sin första startelva på Old Trafford.

I välgörenhetsmatchen för Wayne Rooney, som skänker samtliga intäkter från matchen till välgörenhet, inledde svensken tillsammans med Rooney, Martial och Lindgaard i offensiven.

Nära att spräcka nollan

Efter 25 minuter fick svensken matchens dittills farligaste chans när Wayne Rooney hittade Zlatan i djupled. Bollen blev dock något lång och skottet från snäv vinkel kunde enkelt räddas av Maarten Stekelenburg i Everton-målet.

Svensken skulle få ytterligare en chans att få göra sitt första mål på Old Trafford i slutet av den första halvleken, men återigen stod Stekelenburg i vägen och kunde rädda.

Everton var inte chansfattiga utan både Romelu Lukaku och Gerard Deulofeu hotade flera gånger om Manchester Uniteds backlinje.

Hyllades av hemmapubliken

Zlatan Ibrahimovic, som i förra veckan gjorde mål efter drygt tre minuter i United-debuten, byttes ut med 25 minuter kvar till förmån för Memphis Depay. Zlatan gav publiken en applåd som svarade med stående ovationer och stort jubel.

Huruvida José Mourinho väljer att spela med både Wayne Rooney och Zlatan Ibrahimovic är oklart. Men enligt Zlatan själv vore det inga problem att dela på utrymmet på topp.

– Jag tror att varje stor spelare kan jobba tillsammans med andra stora spelare. Det är inget problem, säger Ibrahimovic.

– Vi är elva spelare på planen, inte två. Det är upp till tränaren att göra vad han vill, men med honom (Rooney) ser jag inga problem – bara succé.