Tre (!) röda kort i stökig match

Uppdaterad 2020-10-07 | Publicerad 2016-02-14

Sent mål avgjorde i grinig tillställning – inhoppande Babacar hjälte

Hemmalaget Fiorentina hade precis kvitterat mot Inter och var på jakt efter fler mål.

Då touchade ett inlägg Inters Alex Telles hand – men domaren friade trots vilda hemmaprotester.

Men på övertid forcerade Khouma Babacar in 2–1 med bröstkorgen och Fiorentina tog hem tre poäng i en stökig match som innehöll tre röda kort.

Fyran mot femman i Serie A och det var upplagt för en jämn match på Stadio Artemio Franchi.

Det var Inter som gjorde matchens första mål i mitten på den första halvleken. Marcelo Brozovic avslutade ett vackert anfall med att placera upp bollen i nättaket.

Men Fiorentina var det spelförande laget och i den andra halvleken lyckades man överföra sitt övertag till målchanser.

Efter timmen spelad nådde Borja Valero – en av planens kortaste spelare – högst på ett inlägg och knoppade därmed in kvitteringen.

Kort därefter ropade alla hemmasympatisörer – inklusive tränaren Paulo Sousa – på straff när bollen tydligt träffade Inter-spelaren Alex Telles hand. Domaren friade.

Samme Telles fick i den andra halvleken sitt andra gula kort efter en fällning på Bernardeschi.

"Tre röda kort i andra halvlek"

Det skulle dröja till matchens första övertidsminut innan Fiorentina kunde trycka in 2–1 genom inhopparen Khouma Babacar.

Matchens sista minuter blev stökiga då Fiorentinas Mauro Zarate först fick syna det röda kortet efter att ha tagit tag i Murillos nacke. Osportligt eller vänskapligt var svårt att avgöra men utvisning blev det.

Som om inte det vore nog fick Inters Geoffrey Kondogbia rött på slutsignal efter att sarkastiskt ha applåderat ett domslut.

Fiorentinas seger innebär att laget nu ligger trea i Serie A – sju poäng efter Napoli och åtta efter ledande Juventus.