Publicerad 2016-07-28

Manchester City mötte Borussia Dortmund i Champions Cup.

Och det blev en dramatisk avslutning som ledde till straffläggning.

Efter totalt femton straffar stod City som segrare.

Det är populärt för de europeiska storlagen att åka till Kina på träningsläger inför säsongen, vilket leder till många stormöten. Manchester United och Manchester City skulle ha mötts, men på grund av dåliga väderförhållanden och dåligt underlag ställdes matchen in.

Manchester United lämnade Kina, men City däremot stannade och i dag ställdes de mot Borussia Dortmund i Champions Cup.

Dåligt underlag

Det tog inte många minuter innan planens dåliga kvalité syntes även här. Underlaget släppte och ställde till det rejält, framförallt för Citys målvakt Willy Caballero, som bjöd Dortmund på en rad chanser i första halvlek.

Men det dröjde till matchminut 79 innan första målet kom.

Manchester Citys stjärnor Sergio Agüero och David Silva rullade upp motståndarnas försvar som ledde till 1–0. Men med sista sparken i matchminut 96 kom kvitteringen, och matchen fick avgöras på straffar.

Avgjordes på straffar

Lagen följdes länge åt i straffläggningen, och det krävdes femton straffar innan,Manchester City till slut stod som segrare med 6–5 – efter att Borussia Dortmunds Mikel Merinos straff räddats av Pablo Maffeo.

Tidigt i morse, svensk tid spelade Chelsea mot Liverpool i Champions Cup. En händelserik match som även den slutade 1–0, efter mål av Gary Cahill.