Assisterande tränaren Jesper Blomqvist, 36, från start.

– Efter en sådan här match känns det inte helt galet att spela honom från start, säger Bajen-tränaren Michael Borgqvist.

Jesper Blomqvist var bra mot Falkenberg.

Efter förra bottennappet mot Örgryte krävde Hammarbysupportrarna Jesper Blomqvist från start.

Mot Falkenberg dröjde det till den 73:e minuten innan den assisterande tränaren hoppade in.

Och Hammarby visade på riktigt uselt spel i den första halvleken mot Falkenberg i gårdagens 0–0-match.

”Vill helst glömma”

– Den halvleken är en sådan sak man helst vill glömma, konstaterar tränare Michael Borgqvist.

I den andra halvleken blev spelet bättre men målen uteblev. Spelet lyfte som mest efter att assisterande tränare Jesper Blomqvist blivit inbytt i den 73:e minuten.

”Finns tillgänglig”

Blomqvist gjorde ett piggt inhopp även i den förra matchen mot Örgryte, och fansen krävde då att han skulle spela från start.

– Han finns tillgänglig och har förutsättningar som alla andra. Men efter matchen i dag (läs i går) känns det inte helt galet att spela honom från start, säger Borgqvist.

Örgryte saknade hela sju spelare.

Bland dem: Lagets målkung Björn Anklev.

Ändå tog den ex-allsvenska klubben chansen att haka på i superettans tätstrid efter seger borta mot Jönköping Södra.

Skador och sjukdomar har avlöst varandra.

Dessutom var Björn Anklev, som hittills gjort sex mål för Örgryte, avstängd.

Men i Jönköping var det ändå inget snack. Örgryte vann med 2-0 efter mål av Alvaro Santos och 18-årige inhopparen Jakob Olsson.

Örgryte tog därmed chansen att haka på rejält i toppen. Med en match mindre spelad är man nu fyra poäng bakom ledande IFK Norrköping.

Men tränaren Janne Andersson erkänner att avbräcken har varit ett bekymmer:

– Det har inte varit den bästa träningsveckan precis, säger han till klubbens hemsida.

Väsbys poäng i superettan är lätträknade.

Ändå lyckades bottenlaget störa Henrik Larssons Landskrona.

– Målsättningen nu är att kriga oss kvar, säger Daniel Sundgren, som spelade fram till Väsbys kvitteringsmål.

Med bara tre segrar i år är Väsby nästjumbo i superettan.

Men gårdagens match mot Landskrona dominerade man.

I alla fall sett till statistiken. 20 avslut (varav 13 på mål) mot gästernas tolv (och fem på mål) talar sitt tydliga språk.

– Jag är missnöjd med att vi inte tog tre poäng. Hade vi satt våra chanser hade det blivit 4-1, säger högermittfältaren Daniel Sundgren.

Landskrona hade tagit ledningen genom Fredrik Olsson, i den 19:e minuten, när Sundgrens inlägg hittade Magnus Eriksson knappt två minuter senare.

Fler mål blev det inte på Vilundavallen, och Henrik Larssons mannar missade därmed att haka på i tätstriden.