PL-trean gjorde fyra mål – på nio minuter

I fjol slutade Arsenal trea i Premier League medan Lyon utmanade om ligatiteln i Ligue 1.

I dagens möte lagen emellan vann dock Arsenal med smått sanslösa 6–0.

Detta efter att ha gjort fyra mål på nio minuter i första halvlek.

Arsenal FC

Det var en minst sagt trevlig eftermiddag för Arsenalsupportrarna hemma på Emirates Stadium.

För några veckor sedan avgjordes tennisturneringen Wimbledon i London. Nu var det fotbollssupportrarnas tur att få se tennissiffror.

Gjorde fyra mål på nio minuter

Arsenal fullständigt körde över Lyon med 6–0 i Emirates Cup efter en 4–0-ledning i halvtid.

På nio minuter i första halvlek gjorde Arsenal fyra mål. Från Olivier Girouds 1–0-mål efter en halvtimme följde sedan Alex Oxlade-Chamberlain, Alex Iwobi innan Aaron Ramsey satte 4–0-målet i matchminut 39.

Özil och Cazorla nätade

Lyon var i fjol den främste utmanaren till Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain i Ligue 1 men slutade till slut tvåa.

Arsenal blev trea i Premier League, men i lördagens möte var det klasskillnad.

I andra halvlek nätade både Mesut Özil och Santi Cazorla en gång vardera för Arsenal vilket fastställde slutresultatet till 6–0.