Hiddink om bråket: ”Det var två tjurar”

Publicerad:

FOTBOLL

Oscar och Costa rök ihop på träning

Oscar och Costa (arkivbild).
Foto: TT
Oscar och Costa (arkivbild).

Ett bråk mellan Oscar och Diego Costa prydde de brittiska tidningarna på fredagen.

Nu har managern Guus Hiddink kommenterat bråket mellan "de två tjurarna".

– Det var synd att vår fotograf hade en ledig dag i går...

Säsongen har inte direkt varit ett glädjeämne för Chelsea och i går rann bägaren över. Flera brittiska medier har rapporterat om ett bråk under lagets träning mellan stjärnorna Oscar och Diego Costa. Spelarna ska ha rykt ihop på träningen efter att Oscar först delat ut en rejäl tackling mot Diego Costa, som ska ha besvarat brassen med en egen tuff tackling. Enligt Daily Mail tvingades flera spelare rycka in för att stoppa bråket.

Oscar gick själv ut på Twitter och kommenterade händelsen.

"De som pratar om min och Diego Costas kamp på träningen, de ljuger. Han är en av mina bästa vänner och slåss aldrig", skrev stjärnan.

"En normal reaktion"

På dagens presskonferens har nu klubbens tillfälliga manager Guus Hiddink kommenterat bråket.

– Det var synd att vår fotograf hade en ledig dag i går, för att han skulle fått några fantastiska bilder på de två tjurarna efter urladdningen bakifrån från den mindre tjuren Oscar, säger Guss Hiddink.

– Det var överdrivet, speciellt när du vet att det är Oscar. Han tog Diego och naturligtvis blev det oreda och de reste sig upp, vilket är en normal reaktion. De bröstade upp sig utan något hot om några slag.

"Det skämtades efteråt"

Guus Hiddink pratade vidare om händelsen på presskonferensen och beskriver situationen som att det var "två tjurar".

– Jag gillar inte när de träffar, men med intensiteten på träningen hade vi ett mycket vasst träningspass och som låg på gränsen. Efter det bad Oscar om ursäkt inför gruppen och han bad om ursäkt för reaktionen. Sedan de såg på varandra och började skratta.

– Det skämtades efteråt och det var en strid som hände efteråt. Det är nu löst. Om de har löst det på det sätt som det har gjorts, då finns det inget behov av disciplin. Det var löst inom några sekunder.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.