Zlatan inbytt – och blev matchhjälte: "Vi boostade laget"

Publicerad 2017-02-19

Manchester United var illa ute mot Blackburn i FA-cupen

Då bytte José Mourinho in sin svensk/franska stjärnduo – som fullbordade vändningen.

– När jag ser Zlatan röra på sig så vet jag att jag kan ge honom bollen, säger Paul Pogba.

Pogba och Zlatan på bänken. Då åkte Manchester United på ett tidigt baklängesmål borta mot Championship-laget Blackburn i FA-cupens femte omgång.

I den 17:e minuten blev bortalaget rejält uppsnurrat när Marvin Emnes med en perfekt djupledsboll serverade anfallskollegan Danny Graham som i sin tur smackade in ledningsmålet snyggt in i den bortre burgaveln.

Ett mål som fick Ewood Park att explodera – och Uniteds manager José Mourinho att klappa händerna.

”Riktigt snyggt”

– Det är snyggt av Mourinho att applådera för det var ett riktigt snyggt fotbollsmål, säger expertkommentatorn Bosse Petersson i Viasat.

Hemmaledningen varade dock inte särskilt länge.

I den 27:e minuten ställde Manchester United om i en blixtsnabb spelvändning som avslutades med att Henrich Mchitarjan frispelade Marcus Rashford som rundade målvakten och satte 1–1.

I den 62:a minuten valde Mourinho att kasta in både Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba.

Det gav utdelning.

Zlatan kom in och nätade

Med kvarten kvar att spela levererade fransmannen en suverän långboll till Zlatan som iskallt tog emot bollen och placerade, från en dålig vinkel, in det avgörande målet intill den bortre stolpen.

– De har hittat någon form av kemi, konstaterar Bosse Petersson i Viasat.

– Trots att han har så dålig vinkel – det är magiskt att se honom i de situationerna, fortsätter han.

Målet följdes av vilt firande vid ena kortsidan där ett par Manchester United-supportrar rusade in – bland annat en liten pojke som, innan halkade, lyftes upp i famnen av Ashley Young.

”Vi boostade laget”

Fler mål blev det inte – Manchester United är vidare i FA-cupen och efteråt hyllade Pogba samarebetet med Zlatan.

– När jag ser Zlatan röra på sig så vet jag att jag kan ge honom bollen, säger han, enligt The Mirror, och får medhåll av Zlatan.

– Jag tycker laget spelade bra innan vi kom in och hade otur med målet. Jag och Paul kom bara in och boostade laget lite.

I kvartsfinalen väntar nu svårast tänkbara motstånd för Manchester United som där gästar Chelsea på Stamford Bridge.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se