Forsbergs vackra assist

Uppdaterad 2017-04-06 | Publicerad 2017-04-05

Emil Forsberg fortsätter att vara magnifik i bundesliga.

Mot Mainz stod han för två assist - den första passningen var en klack med ryggen mot mål.

– Men jag är inte nöjd ännu, säger Forsberg.

Emil Forsberg fortsätter att briljera i bundesliga. Mot Mainz - där RB Leipzig vann med 3–2 - blev det två nya poäng för mittfältaren.

25-åringen stod för två assist och har nu stått för 23 poäng den här säsongen.

Snygg klackpassning av Forsberg

Marcel Sabitzer nickade in 1–0 till RB Leipzig i början av andra halvlek. Han fick ett ypperligt läge efter att Forsberg stått för en briljant framspelning - med klacken. Med ryggen mot straffområdespunkten klackade han in bollen till Sabitzer som nickade in bollen.

– Glad att det blev mål, så klart, säger Forsberg.

Din snyggaste assist?

– Kanske, kanske inte. Det får andra bedöma.

23 poäng efter 27 omgångar

Forsberg stod för en ny assist när han slog en hörna som Timo Werner nickade in till 2–0.

25-åringen har gjort åtta mål och femton assist den här säsongen.

– 23 poäng är bra, men jag är inte nöjd. Det är fortfarande många matcher kvar på säsongen, säger Forsberg.

Hur många poäng siktar du på?

– Jag har ett mål i huvudet, men det behöver jag inte säga, haha.

Med kvarten kvar fick Forsberg lämna matchen. Naby Keita ordnade 3–1 i den 81:e minuten.

Slutresultatet blev 3–2 till Leipzig efter att Mainz reducerat sent i matchen.