Pär Cederqvist

Brage avslutade vårsäsongen strålande med tre raka segrar, den tredje kom på bortaplan mot jumbon IFK Värnamo.
Då möttes lagen igen när superettan gjorde omstart.
Och stor matchhjälte blev Värnamos Pär Cederqvist med ett sent avgörande.

Brage skapade mycket i den första halvleken och Robbin Sellin var inte alls långt ifrån med en frispark i slutet av halvleken. Hemmalaget låg också idogt på i den andra med en rad lägen.
Då åkte Brage på en kalldusch i den 94.e matchminuten.
Och vem klev inte fram om superettans mesta målskytt genom tiderna: Pär Cederqvist. Omarkerad så smällde han in segern för Värnamo och fixade tre viktiga poäng för jumbon.
Poängtappet betyder att Brage står kvar på 27 poäng. För Värnamos del innebar de färska poängen att laget spelat ihop åtta till antalet på 16 matcher och nu har man fem poäng upp till kvalplatserna.
Seriettan Falkenberg befäster sig i toppen av tabellen efter seger borta mot Varberg med 3–0. Efter en mållös första halvlek så blev det islossning för de gulklädda i den andra. Först satte John Björkengren ledningen med huvudet. Sedan fastställde han också slutresultatet tio minuter från slutet med sitt 3–0-mål.
Edin Hamidovic gav Gais en drömöppning borta mot IK Frej med ett mål i den första spelminuten. Men räckte det till seger? Nej. Frej vände och vann med 3–1 efter bland annat två mål av Nsima Peter.
Öster tog tre poäng borta mot Norrby efter seger med 2–0.