Barcelona pressat i spanska cupen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-01-03

Zamora från tredjedivisionen bjöd på hårt motstånd

Henrik Larsson var inte med i truppen när ett reservbetonat Barcelona bortaslog Zamora i den spanska cupen.

Barcelona reste till Zamora utan många av sina storstjärnor. Ronaldinho, Eto’o, Messi och Henrik Larsson fanns bland spelarna som fått förlängd julledighet.

Ett nykomponerat anfall skulle med andra ord försöka få hål på Zamora, som till vardags håller till i den spanska tredjedivisionen.

Det gick sådär. Barcelona ägde bollen från start – men hade förtvivlat svårt att skapa någonting. I stället var det Zamora som gjorde det första målet.

Redan i matchens fjärde minut hittade en inspark från duktiga målvakten Vilches fram till Xaco, som vände bort Sylvinho och rullade in ledningsmålet.

Zamora försvarade sig bra, även om Barcelonas dåliga bolltempo var till god hjälp. Det skulle dröja till slutet av den första halvleken innan storlaget kvitterade.

För en gångs skull drevs passningstempot upp i anfallet och då hann inte Zamora med. Marquez friställde Giovanni van Bronckhorst som enkelt rullade in 1-1.

Med tio minuter kvar att spela tog Marquez rollen som målskytt då han mycket vackert stänkte in en frispark i krysset. Bara fem minuter senare sattes spiken i kistan då Giuly satte 3-1-målet.

Returen spelas i Barcelona nästa onsdag.

I kvällens andra match i den spanska cupen bortavann Real Madrid över Athletic Bilbao med 1-0 efter mål av David Beckham.