Mobaek skruvade Elfsborg till seger

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-05-03

HIF mållösa på Borås Arena

Med en underbar yttersida blev Daniel Mobaek Elfsborgs matchvinnare hemma mot Helsingborg och nu är Boråsgänget uppe på andra plats i tabellen.

– Det var en härlig träff, säger matchvinnaren till TV 4.

Precis som i matchen mot Kalmar FF tog Elfsborg direkt tag i spelet mot Helsingborg. De gulsvarta skapade främst chanser genom sina kantspelare Stefan Ishizaki och Emir Bajrami. Helsingborg hade svårt att freda sig och när 1–0 kom efter 33 minuter var det ingen överraskning.

Det var däremot vackert. Daniel Mobaek, i en roll som släpande anfallare bakom Fredrik Berglund, vann en nickduell och fick bollen till Berglund. Denne hittade tillbaka till Mobaek som aldrig tvekade utan drog till direkt med en ytterskruv som gick utom räckhåll för en chanslös Daniel Andersson i HIF-målet.

– Det var en härlig träff. Vi spelar bra och har bra kontroll på matchen. De skapar inte så mycket, säger Mobaek.

– Det var ett ganska avslappnat skott. Bra teknik, fortsätter han.

Helsingborg ryckte upp sig ordentligt i den andra halvleken och var då det bättre laget. De hade dock svårt att skapa de riktigt heta chanserna och ett försiktigt spelande Elfsborg kunde hålla undan och ta tre viktiga poäng.

– I andra halvlek faller vi lite för långt tillbaka. De lyfter långt på Henke och Omotoyossi som är starka där framme, säger Anders Svensson.

Helsingborg hade behövt ta vara på den första och bästa chansen som de skapade efter åtta minuter när Razak Omotoyossi bröt sig igenom vackert, men helt fri rullade han bollen utanför.