Seger lyfte Giffarna från jumboplatsen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-12

Tobias Eriksson matchvinnare mot HBK

Gif Sundsvall tog tre oerhört viktiga poäng hemma mot Halmstad via en 2–1-seger. En seger som laget kan tacka tvåmålsskytten Tobias Eriksson för.

Det var tydligt att Gif Sundsvall inte ville gå till EM-vila som allsvensk jumbo. Laget var laddat i matchen mot Halmstad och tillät inte gästerna att spela. Visserligen började Halmstad något bättre, men med ett aggressivt försvarsspel tog hemmalaget tag i taktpinnen och när Tobias Eriksson gjorde 1–0 efter 19 minuters spel så var det hemmalagets match.

Matchen stod och vägde

Eriksson kämpade in bollen med en vilja som var typisk för Giffarna den här dagen. HBK gav dock inte upp och Anselmo visade sin skicklighet när han kvitterade åtta minuter in på den andra halvleken. Då stod matchen och vägde något, men hemmalaget ville mest.

Johan Patriksson fick ett mål korrekt bortdömt innan Tobias Eriksson avgjorde med en dryg kvart kvar att spela efter en jättemiss av Marcus Sahlman i gästernas mål. Sahlman missade en utboxning och Eriksson kunde enkelt göra 2–1. Tack vare segern gick Gif Sundsvall förbi IFK Norrköping i botten av tabellen.