Domarattack efter Barças storseger

Publicerad 2016-03-04

Rayotränaren såg ingen domare

Barcelona blev historiskt genom sin övertygande 5–1-seger under torsdagskvällen. Mot ett Rayo, som bland annat drabbades av två utvisningar. Vem som delade ut korten? Det visste inte Rayotränaren Paco Jemez.

– Jag såg ingen domare.

Både Real Madrid-lånet Diego Llorente och chilenske Manuel Iturra fick syna domare Iñaki Bikandis röda kort när ett decimerat Rayo föll stort mot serieledande Barcelona. Den förstnämnda för en vårdslös dobbtackling mot Ivan Rakitic i första halvlek. Den sistnämnde för en frilägestackling på Sergio Busquets.

Rayo Vallecanos frispråkige och energiske tränare Paco Jemez hade inte mycket till övers för domarinsatsen.

Inget alls om man ska vara exakt.

– Vilken domare? Jag såg ingen domare, svarade Jemez med en viss sarkasm på frågan om domarinsatsen på presskonferensen efter matchen.

”Han gjorde allt fel”

Det var inte den första gången Rayo Vallecanos drabbats av två röda kort mot ett topplag under den här säsongen. När man mötte Real Madrid på Santiago Bernabeu i höstas fick man två röda kort under den första halvleken, vilket senare ledde till en 10–2 (!) seger för hemmalaget. Då var Rayotränaren mer rak på saken i sin kritik mot domaren Ignacio Iglesias Villanueva.

– Jag tänker inte prata om honom. Vad gjorde han fel? Han gjorde allt fel, sa Jemez då.

Rayo har för övrigt som lag flest röda kort i ligan denna säsong.