Mjällby tog en poäng - nära kontrakt

Publicerad 2013-09-01

Mjällby tog ett kliv mot att säkra det allsvenska kontraktet genom 1–1 mot Häcken efter en mållös första halvlek.

– Borde vara klart, men det är jäkligt tajt mellan lagen, sade Mjällbys tränare Anders Torstensson.

Torstensson var hyggligt glad för poängen.

Men arg för en, som han ansåg, utebliven straff när Marcus Ekenberg drogs ner av mittbacken Mohammed Ali Kahn:

– Horribelt att domaren släpper den, sade han.

Trots viss tvekan om poängskörden efter söndagens match kan det räcka med 30 poäng (i fjol var det så) och det har Mjällby nu. Av dem har Mjällby tagit 21 hemma på Strandvallen.

För Häcken är läget fortsatte kärvt, även om bottenlagens resultat i omgången gick åt rätt håll:

– Jo, men jag blir inte trygg förrän det gått 30 omgångar. Poängen här var skön men jag ville vinna för att få lite bättre ro, sade Häckens tränare Peter Gerhardsson.

"Totalt ointressant"

Och om 30 poäng räcker Häcken (har nu 25), sade han så här:

– Ingen aning, totalt ointressant, det som gäller är att vinna och det måste vi göra i nästa match mot Helsingborg och i nästa efter den.

Hemmalaget tog ledningen direkt efter pausen, men var illa ute flera gånger innan Häcken kvitterade och knep en viktig poäng.

Med skyttekungen Moestafa El Kabir skadad och delvis nya kuggar har det kärvat för förra årets allsvenska tvåa.

– Relationerna mellan spelare tar tid att spela in. Vi har för lite avslut, fyra nu och det är för lite för ett allsvenskt lag. Där har vi problem, sade Gerhardsson.

Med veteranen Mattias Asper avstängd, vaktades Mjällbys mål av Alexander Lundin. Som inledde med en häftig räddning på Martin Ericssons luriga frispark.

Det var Häckens bästa chans före paus.

Strandberg kvitterade

Hemmalagets var Ekenbergs ribbträff, en projektil från långt håll.

Bättre gick det när Pär Ericsson nickade in 1–0 för Mjällby bara minuten efter pausen. Bollen slogs in i hetluften av Daniel Ivanovski.

Spelet då? Mer kamp än fotbollsgodis. Mjällby jagade de där tre poängen för att säkra allsvenskt spel även nästa år. Häcken för att hålla undan från bottenstriden.

Och en kvittering hängde i luften flera gånger. Den kom genom Carlos Strandberg, som byttes in när Dioh Williams kroknat i duellerna med Gbenga Arokoyo.