"Henke" Larsson i tårar under tyst minut

"Henke" Larsson grät under den tysta minuten.
Elfsborg ställde upp med specialtryckta tröjor.
Alla hyllade Klas Ingesson i allsvenskans sista omgång.

Klas Ingesson förlorade kampen mot cancern. Under de senaste dagarna har kondoleanserna strömmat in från hela världen. Hyllningarna fortsatte under allasvenskans sista omgång. Samtliga matcher inleddes med en tyst minut.

– Det var fint att stå tillsammans och sörja ihop. Det har förlorat sin lagkapten, och vi har förlorat en av svensk fotbolls största genom tiderna, säger Elfsborgs lagkapten Johan Larsson.

Elfsborg ställer upp med särskilda tröjor i matchen mot Brommapojkarna. På de nya tröjorna finns en bild av Klas Ingesson tryckt på bröstet.

– Det har varit ganska svårt att koncentrera sig på matchen. Vi har med oss Klas ord från året: på planen är det hundra procent som gäller, annars ska vi inte gå in där.

"Vila i frid, Klas"

Bortalagets supportrar hade dessutom ordnat ett mäktigt tifo för sin tränare.

– Tifo-gruppen har jobbat dag och natt, säger Glenn Holvik Gustavsson i Guliganerna.

Även BP:s supportrar bidrog med banderollen: "Vila i frid, Klas".

Dessutom hedrade hemmapubliken sin egen kapten, Pontus Segerström, som även han gick bort på grund av allvarlig cancersjukdom:

"Ta hand om vår kapten, Klabbe", gick att läsa på en annan hyllningsbanderoll.

Under den tysta minuten i Falkenberg blev det särskilt känslosamt. Landslagskamraten Henrik Larsson kunde inte hålla tillbaka tårarna. Därefter fick han en tröstande kram av Mjällbyspelaren "Chippen" Wilhelmsson.

Hedrade med en varm applåd

I Göteborg valde domaren Glenn Nyberg, enligt överenskommelse med lagen, bryta matchen mellan IFK Göteborg och Halmstad i den 8:e minuten. Nyberg, publiken och spelarna valde då att hedra Klas Ingesson med en varm applåd. "Klabbe" bar nämligen nummer åtta när han representerade "Blåvitt".

Matchen mellan Brommapojkarna och Elfsborg slutade 1-0 till bortalaget. Målskytt blev unge talangen Arber Zeneli, som dundrade in ett skott på halvvolley från 20 meter. Det var Zenelis första fullträff i allsvenskan.

– Han har enorm potential, säger tränare Janne Mian.