Bajrami tillbaka i Allsvenskan

Av: Jasmin Frljevic

Publicerad:
Uppdaterad:

Klar för Elfsborg

För fem år sen lämnade han Elfsborg för ett äventyr ute i Europa.

Efter ett skadehelvete är han nu tillbaka i Borås och skriver på ett kontrakt för kommande säsong.

– Det är verkligen som att komma hem till sin familj igen, säger Bajrami.

Förra veckan kunde Sportbladet rapportera att Emir Bajrami, 28, bröt sitt kontrakt med grekiska Panathinaikos.

Mittfältaren återvände till Borås för att få hjälp med rehabilitering av sin ryggskada som hämmat hans karriär. I dag meddelar klubben att de kommit överens med Bajrami om ett kontrakt för säsongen 2015.

– Det som väntar nu är operation och en rejäl rehabperiod, och om allt går som planerat så skall Emir kunna vara tillgänglig för spel någon gång efter sommaren. Sedan skall vi ha en ny diskussion där båda parter är övertygade om att vi kommer hitta en lösning som gör att Emir spelar med IF Elfsborg ytterligare säsonger, säger klubbchefen Stefan Andreasson till klubbens hemsida.

"Komma hem till sin familj igen"

Bajrami lämnade Boråsklubben för fem år sedan och anslöt sig till holländska Twente. Sedan dess har skadeproblemen staplats på hög för mittfältaren. Nu är han tillbaka i klubben där karriären tog raketfart för att börja om.

– Det är rätt beslut, det är jag övertygad om. Jag behöver tid, lugn och ro samt att vara runt min familj och mina vänner för att kunna bygga upp mig och sedan spela fotboll på den nivå som jag vet att jag kan, och det får jag här hos Elfsborg. Det är verkligen som att komma hem till sin familj igen. Alla lagkamrater, människor i klubben och allt runtom den är väldigt roligt att komma tillbaka till, säger Bajrami.

Elfsborgs manager Magnus Haglund, som var tränare när Bajrami senast var i klubben, vet vad han får av mittfältaren.

– Emir är en lugn, harmonisk och fin kille samt en härlig kamrat i omklädningsrummet, så det betyder mycket att få in honom i gruppen, säger Haglund.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.