Arsenal upp i serieledning

Uppdaterad 2015-10-27 | Publicerad 2015-10-24

Slog Everton – fixade drömvecka

För första gången sedan februari 2014 är Arsenal i serietopp i Premier League. London-klubben besegrade Everton med 2-1 och ligger nu en poäng före Manchester City inför morgondagens glödheta Manchester-derby.

Arsenal inledde säsongen tveksamt, men nu verkar laget ha kommit igång rejält. I tisdags besegrade man Bayern München med 2-0 i ödesmatchen i Champions League och under lördagskvällen fick laget återigen anledning att jubla.

I ösregnet på Emirates Stadium blev det vinst mot Everton – mycket tack vare två gyllene minuter i slutskedet av den första halvleken.

I 36:e minuten skarvade Olivier Giroud in ledningsbollen på nick efter ett perfekt inlägg av Mesut Özil.

I 38:e minuten utökade landsmannen Laurent Koscielny till 2-0 – också det med huvudet.

Dramatisk andra halvlek

Ross Barkley gav matchen nerv när han reducerade precis före halvtidsvila, med ett skott som olyckligt styrdes in via Arsenal-mittbacken Gabriel.

Den andra halvleken blev mållös, trots mängder med målchanser åt bägge håll. Everton pressade på hårt för kvittering den sista kvarten – närmast kom Romelu Lukaku med en nick i ribbans överkant – men hemmalaget höll undan med hjärtat i halsgropen.

Resultatet innebär att Arsenal nu har plockat fyra raka segrar i ligan.