Nykomligen Watford skräller i Premier League.

Tack vare Englands hetaste målskytt – Odion Ighalo.

Nigerianen satte båda målen när Watford slog Newcastle borta med 2–1.

Ja, 2015 är verkligen Odion Ighalos år.

Den 26-årige nigerianen är den spelare som gjort flest mål i toppskiktet av det engelska seriesystemet under 2015.

När Watford tog steget upp från Championship till Premier League i våras svarade Ighalo för 16 mål från januari till maj (totalt 20 mål under säsongen).

Hetast i ligan

Och nu har han inlett PL-sejouren med att göra fyra av Watfords fem mål hittills.

I går satte han 1–0 med ettvälplacerat skott redan efter tio minuters spel.

2–0 kom i den 26:e minuten efter en frispelning av anfallskollegan Troy Deeney. Ighalo fintade ned Newcastles målvakt Tim Krul och rullade in bollen i öppet mål.

– Troy har passat till tre av mina fyra mål. Men det är inte bara nu vi klickar. Vi har spelat ihop sedan förra säsongen och vi spelade bra och jobbade hårt då också, säger Ighalo till Watfords hemsida och fortsätter:

– Jag är inte bara glad för mina mål utan för hela lagets prestation. Vi jobbade verkligen hårt från första till sista minuten.

Historisk seger

Odion Ighalo har bara spelat tre landskamper för Nigeria, men är nu uttagen till matcherna mot Kongo och Kamerun nästa månad.

I och med 2–1-segern skrev Watford även klubbhistoria. Det var första gången laget vunnit två raka matcher i Premier League. ”The Hornets” har blott en förlust (Manchester City borta) på de sex första omgångarna och ligger nia i tabellen.

För Newcastle ser det tyngre ut. Laget saknar fortfarande en seger och närmast väntar matcher mot Chelsea och Manchester City.