– Tyvärr räckte vi inte till, säger bortalagets lagkapten Pontus Jansson.

Malmö FF

Malmö FF behövde vinna den stentuffa bortamatchen mot BK Häcken för att fortsätta ha SM-guldet i egna händer.

Men precis som alla allsvenska lag förutom Kalmar FF gjort i år förlorade MFF borta mot Häcken.

Drömmål av talangen

Häcken besegrade MFF med 4–2 och stor hjälte blev den 18-årige talangen Pontus Dahbo.

Han placerade in 2–1-målet i den 59:e minuten och bara tre minuter senare stod han för ett drömmål när han dunkade in ett distansskott via ribban.

Avslutningen på matchen blev stökig när Häckens Aiham Ousou visades ut efter att ha gestikulerat mot publiken och flera åskådare tog sig ner till planen. Men efter ungefär en halvtimmes paus återupptogs spelet med 20 minuter kvar på klockan och Häcken vann till sist med 4–2.

Jansson: ”Det räckte inte”

Malmö FF:s lagkapten Pontus Jansson tycker att matchen var bra.

– Det är en händelserik match, en bra fotbollsmatch. Tyvärr räckte vi inte till, säger Jansson som kände att MFF var på gång efter avbrottet.

– Vi använder det på ett bra sätt och kommer ut taggade till ”tredje halvleken”. Men det räckte inte.

– Vi sa att vi kan göra tre mål, men släpper vi in ett måste vi göra fyra och det blir tufft. Så blev det.

Efter MFF:s förlust missade Elfsborg chansen att säkra SM-guldet. Matchen mot Degerfors slutade 2–2 och allt avgörs nu i en ren seriefinal mellan MFF och Elfsborg nästa helg.