Belgien körde över Estland – toppar Sveriges grupp

Publicerad 2023-09-12

Belgien gjorde ett dystert blågult läge ännu tuffare.

Hemma mot Estland vann man klart med 5–0 och fortsätter att toppa Sveriges kvalgrupp.

Sverige hade hoppats att få resultatet med sig i matchen mellan Belgien och Estland, det vill säga en estländsk skräll.

Så blev det sannerligen inte.

Belgien gick på knock på hemmaplan i Bryssel och tog ledningen redan efter fyra minuter – mycket tack vare ett svagt estländskt hörningripande.

Målvakten Karl Hein kom ut helt fel och bollen letade sig förbi till Jan Verthongen som enkelt satte bollen i nät.

– Han är helt vansinnigt ute. Den får den estniske målvakten ta på sig, säger Viaplays kommentator Henrik Strömblad i sändningen.

Österrike dödade Sveriges EM-dröm – minimal chans att gå till EM

Två snabba Lukaku-mål

Belgien fortsatte att ånga på och kvarten senare fick Leandro Trossard på ett kanonskott i bortre krysset för 2–0.

Tidigt i andra halvlek satte Romelu Lukaku två mål på lika många minuter. Belgien vann till slut med 5–0.

I och med att Belgien vann mot Estland och Sverige förlorade mot Österrike står både Belgien och Österrike på 13 poäng vardera. Det innebär att Sverige är sju poäng bakom med tre matcher kvar att spela.