Garnacho hjälte – tystade kritikerna: ”Irriterade mig”

Då klev ifrågasatte Alejandro Garnacho fram och stängde matchen mot Leeds.

– Han fick väldigt mycket kritik vilket irriterade mig, säger Viaplay-experten Bojan Djordjic.

Krysset mot Leeds i onsdags följdes upp av en tung trea för Manchester United, när de återigen ställdes mot Leeds, fast på bortaplan.

Men det såg länge inte speciellt lovande ut.

Manchester United var svaga och stod för en hel del slarv i första halvlek, men Leeds lyckades inte utnyttja det.

”När du är dålig ska du får höra det”

I offensiv väg? Där hände det inte mycket, och i paus kritiserades januari-förvärvet Wout Weghorst.

– När du är dålig ska du får höra det. Han såg vilsen ut under första 45, säger Viaplay-experten Bojan Djordjic.

Problemen var påtagliga.

Då klev han fram, storstjärnan Marcus Rashford, och gjorde 0–1. I den 80:e minuten mötte han Luke Shaws inspel med pannan, och en VAR-granskning senare bekräftades målet. Ett stort jubel utbröt på nytt på bortasektionen.

Talangen gav svar på tal

Bara minuter senare stängde Alejandro Garnacho matchen. Argentinaren fick bollen i djupled och tryckte in 0–2. Ett form av svar efter kritiken tidigare i veckan, där en del hävdar att han är för egoistisk.

– Han fick väldigt mycket kritik sist vilket irriterade mig. Det är klart att du pendlar i dina prestationer. Jag är så otroligt nöjd för hans skull, säger Djordjic.

Svenske Anthony Elanga fick några minuter på slutet, men hann inte göra något större avtryck. Victor Nilsson Lindelöf blev kvar på bänken hela matchen.

I och med segern går United upp på andra plats, fem poäng bakom Arsenal. Men de har två matcher mer spelade.