Supertalangen utgick skadad när Barca vann

Barcelona vann efter många om och men hemma mot Osasuna med 1–0.

Men trots det var inte allt frid och fröjd för Barca.

Supertalangen Gavi utgick skadad i den första halvleken.

Barcelona fortsätter ånga på mot en relativt komfortabel ligatitel.

Under tisdagskvällen tog katalanklubben ännu en trepoängare mot Osasuna efter att ha vunnit hemma på Camp Nou med 1-0.

Men trots det var det inte bara klang och jubel efter matchen.

Gavi skadad

Redan i den 37:e matchminuten tvingades Barcelona till ett byte när supertalangen Gavi signalerade att han inte kunde fortsätta.

Gavi.

En uppenbart frustrerad 18-åring klev av planen till förmån för en annan talang, Ansu Fati.

Satt hårt inne

Även fast Barcelona skulle ges en klar fördel tidigt i matchen när den La Liga-debuterande Osasunamittbacken Jorge Herrando i den 27:a minuten tog ett rött kort efter att ha rivit ner en frispelad Lewandowski, skulle vinsten sitta hårt inne.

Det var inte förrän i den 85:e minuten som det avgörande 1–0-målet kom genom inhopparen Jordi Alba.

Barcelona leder nu La Liga med fjorton poäng och bara fem omgångar kvar att spela.

Senare under kvällen spelade även Real Madrid borta mot tabellfyran Real Sociedad.

Det var också hemmalaget som skulle gå vinnande ur kampen. Den före detta Real Madrid-spelaren Takefusa Kubo gav hemmalaget ledningen, och efter att Dani Carvajal blivit utvisad i den 62:a minuten kunde sedan Barrenetxea utöka och fastställa slutresultatet 2–0.

Tisdagens resultat innebär att ifall Barcelona vinner och Real Madrid förlorar i nästa omgång, står det klart att Barcelona vinner ligan.