Lindahl om de Gea: ”Tycker han ska tjäna som världens bäste forward”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

David de Gea väntas skriva ett nytt kontrakt med Manchester United som ger honom en årslön på drygt 228 miljoner kronor – vilket är nästan 100 miljoner mindre än exempelvis Neymar och Lionel Messi.

Något som får landslagsmålvakten Hedvig Lindahl att reagera.

– Jag tycker världens bäste målvakt ska ha minst samma lön som världens bästa forward, men jag tycker också att löner till idrottare är alldeles för höga, skriver hon i ett sms till Sportbladet.

David De Gea har spelat i Manchester United sedan 2011, och av allt att döma kommer han att bli kvar i ytterligare sex år. Under lördagen kom The Telegraph och Evening Standard med uppgifter om att avtalet mellan den spanske målvakten och United ska vara klart. Avtalet ska vara värt motsvarande 1,37 miljarder kronor, och det skulle göra honom till världen bäst betalde målvakt med en årslön på cirka 228 miljoner kronor.

När Sportbladet la ut den nyheten på Twitter var Sveriges bronshjälte Hedvig Lindahl en av dem som reagerade.

”Jag blir förbannad. Världen är upp och ner. Betala honom mer för tusan! Nog tusan ska han ha MINST lika bra betalt som forwards. Betala honom mindre för tusan! Omfördela pengarna i världen. Provocerande.”, skrev landslagsmålvakten Hedvig Lindahl på Twitter.

1 av 2 | Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Tjänar 350 miljoner kronor/år

När Sportbladet hör av sig till 36-åringen och ber henne utveckla sina tankar skriver hon:

”Inte mycket mer att säga än att jag tycker världens bäste målvakt ska ha minst samma lön som världens bästa forward, men jag tycker också att löner till idrottare är alldeles för höga”, skriver hon.

Tittar vi på lönerna bland toppspelarna i världen ligger David de Gea fortfarande en bit efter. Lionel Messi förlängde sitt kontrakt i slutet av november 2017 och då rapporterade Daily Mail att det gav argentinaren över 330 miljoner kronor om året.

Cristiano Ronaldo uppges tjäna 300 miljoner kronor om året och enligt Fotboll Leaks och den tyska tidningen Der Spiegel ska Neymar tjäna cirka 350 miljoner kronor om året i PSG.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.